Ο ξενώνας βρίσκεται στο Καπέσοβο, ένα χωριό το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 43 χλμ. βόρεια από την πόλη των Ιωαννίνων και σε υψόμετρο 1100 μ. Ο οικισμός είναι κτισμένος στους ανατολικούς πρόποδες της Γαρδίτσας σε επικλινές και πετρώδες έδαφος, πάνω από τη χαράδρα της Μεζαριάς. Το φυσικό τοπίο είναι ορεινό με ελάχιστη βλάστηση και τους βραχώδεις όγκους να κυριαρχούν. Το Καπέσοβο ήταν έδρα της Επιστασίας Ζαγορίου σχεδόν μέχρι τον ερχομό του Αλή πασά.
Στο χωριό μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά τοπικά προϊόντα που παράγουν οι κάτοικοι όπως μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα (όχι τυποποιημένα)κ.ά. Στο Καπέσοβο μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά εδέσματα ενώ υπάρχει και κατάστημα παραγωγής και πώλησης τοπικών προϊόντων. Το πανηγύρι του χωριού πραγματοποιείται στις 20 Ιουλίου.
Το πιο κοντινό χωριό είναι το Κουκούλι το οποίο ανήκει στο κεντρικό Ζαγόρι. Βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο της χαράδρας του Βίκου, στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου. Πήρε το όνομά από τις πολύ μεγάλες πέτρες (από το λατινικό Cuculla = καλύπτρα) που υπάρχουν στην περιοχή, ή κατά άλλη εκδοχή από την σηροτροφία που ίσως ασχολήθηκαν παλιά οι κάτοικοί του. Το χωριό διατηρεί την παραδοσιακή ζαγορίσια πετρόκτιστη αρχιτεκτονική στις κατοικίες, τα μονοπάτια και την κεντρική πλατεία (που στα ζαγορίσια ονομάζεται μεσοχώρι). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Φυσικό Μουσείο του Κωσταντίνου Λαζαρίδη, που περιλαμβάνει ιστορική βιβλιοθήκη και συλλογή από βότανα και λουλούδια της περιοχής.
Το αρχοντικό Τσεπέλοβο σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρα φαντάζει σαν περήφανη αρματωσιά στην οροσειρά της Τύμφης. Το Τσεπέλοβο είναι κυρίαρχο και αναπόσπαστο μέλος του Ζαγορίου και είναι το μεγαλύτερο από τα 44 χωριά του. Βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου της βόρειας Πίνδου , έδρα του δήμου Τύμφης Ζαγορίου, απέχει 45 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και 120 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Απλόχερα η φύση χάρισε στον τόπο αυτό, περίσσεια κάλλη και ομορφιές και οι άνθρωποι που έζησαν εδώ συναγωνίσθηκαν την φύση στην καλλιτεχνία. Το Τσεπέλοβο διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή με πολλές δυνατότητες και επιλογές στο φαγητό και την διασκέδαση.
Ο Ναός του Αγίου Νικολάου είναι τρίκλιτη βασιλική, κτισμένη το 1793 με δαπάνες του Ιωαννούτσου Καραμεσίνη. Το εσωτερικό του είναι γεμάτο με τοιχογραφίες των Καπεσοβιτών ζωγράφων Ιωάννη και Αναστασίου, ενώ ιδιαίτερα όμορφο είναι και το τέμπλο του ναού.
Η Πασχάλειος Σχολή, που λειτουργούσε έως το 1985, χτίστηκε -από κληροδότημα των ομώνυμων Καπεσοβιτών αδερφών- το 1861 για να φιλοξενήσει το σχολείο του χωριού. Το ισόγειό της έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να αναπαριστά την παραδοσιακή ζαγορίσια κατοικία. Κατά την ξενάγηση θα δείτε πλήθος εργαλείων που χρησιμοποιούνταν τους δύο προηγούμενους αιώνες.
Ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χτίστηκε το 1763 και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.
Μπελόη είναι λέξη πιθανόν Σλάβικη και σημαίνει μπαλκόνι, γιατί είναι μια τοποθεσία όπου χάσκει στα πόδια σου όλη η χαράδρα του Βίκου. Για να επισκεφθείς την τοποθεσία αυτή , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραδέτου έχει βάλει πολλές πινακίδες. Με απλή πεζοπορία 15 λεπτών και κατεύθυνση ΒΔ βγαίνουμε από το χωριό και συναντάμε μια περιφραγμένη περιοχή.
Ένα από τα 18 αντίτυπα της περίφημης «Χάρτας του Ρήγα» φυλάσσεται στην Πασχάλειο Σχολή.
H «Χάρτα του Ρήγα», που σχεδιάστηκε από τον Ρήγα Βελεστινλή (Φεραίο), μια προσωπικότητα αναφοράς του ελληνικού Διαφωτισμού, κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία λόγω της γενικής χαρτογραφικής αξίας της και των συμβολισμών της. Απεικονίζει το ενιαίο του Ελληνισμού στο πέρασμα των χρόνων καθώς επίσης απεικονίζει και νομίσματα.
Η Σκάλα του Βραδέτου είναι φτιαγμένη με την μέθοδο της ξερολιθιάς και η ημερομηνία κατασκευής της είναι άγνωστη. Η Σκάλα του Βραδέτου είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις σκάλες που σώζονται στο κεντρικό Ζαγόρι και αξίζει να την επισκεφτείτε και να την ανεβείτε.